Skip to main content

Dimitris Gerontopoulos

Očaran
časovničarstvom - umetnošću izrade i popravke ručnih satova

condensed knowhow and experience

Ostvarujemo vaše snove.

Kompanija Watchmaking Group

Početkom 2015. godine osnovana je privatna firma u Atini (Grčka), a ujedno je rođena i škola Watchmaking (Časovničarska škola). Centar za celoživotno učenje Watchmaking u narednim godinama postaje nadaleko poznat.

Zauzimajući vodeću poziciju u časovničarskoj industriji, grčka kompanija se u januaru 2021. godine širi ka centru Evrope i dolazi u Budimpeštu (Mađarska). Nova kompanija, pod nazivom Watchmaking Kft. nudi čitav spektar konsultantskih usluga: razvoj i upravljanje tehničkim odeljenjima; ugradnja alata i opreme; obuka tehničara i organizacija seminara za obuku; unapređivanje i usavršavanje znanja časovničarskih i juvelirskih firmi podizanjem njihove stručnosti na najviši nivo.

U junu 2021. u centru Balkana, u Beogradu (Srbija), osnovana je još jedna kompanija pod nazivom Watchmaking PR, koja nudi konsultantske usluge u oblasti razvoja i upravljanja tehničkim odeljenjima.

U januaru 2022. Watchmaking Group se širi na Sjedinjene Američke Države kao lider na američkom tržištu nudeći konsultantske usluge u saradnji sa evropskim brendovima.

„Nikada nisam prestao da stvaram i pružam podršku ljudima i organizacijama.“

— Dimitris Gerontopoulos, osnivač kompanije Watchmaker Group

Dimitris Gerontopoulos

Dimitris je rođen u Atini (Grčka), gde je i odrastao. Očaran časovničarstvom – umetnošću izrade i održavanja ručnih satova još od detinjstva, bio je odlučan da svoju strast pretvori u svoju profesiju. Završio je državnu školu za časovničare u Grčkoj i odmah nakon toga počeo svoju profesionalnu karijeru kao časovničarski tehničar.

Ubrzo nakon toga preuzima poziciju pomoćnika tehničkog direktora u firmi ROLEX HELLAS SA na kojoj je radio 8 godina. Časovničarski zanat ga osvaja i motiviše da nastavi studije. Položivši prijemni ispit švajcarske fondacije WOSTEP, studira i diplomira u jednom od najprestižnijih centara za obuku časovničara u svetu.

Po povratku u Grčku, otvara Watchmaking centar za celoživotno učenje, koji se bavi obukom tehničkih časovničarskih odeljenja, njihovom organizacijom i upravljanjem, održavanjem i obezbeđivanjem odgovarajuće opreme za časovničare, kao i održavanjem i popravkom svih vrsta ručnih satova.

Sredinom 2019. godine preuzima poziciju tehničkog direktora kompanije M&G Jewelers u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je odgovoran za organizaciju i upravljanje tehničkim odeljenjem kompanije. Početkom 2021. godine osniva nove kompanije u Srbiji i Mađarskoj.

Trenutno, zahvaljujući svojoj stručnosti i dugogodišnjem iskustvu, Dimitris radi na relaciji Grčka–Sjedinjene Američke Države–Mađarska–Srbija. Nudi čitav spektar usluga za unapređenje časovničarske tehnike kroz visoki umetnički izraz.


 • Kurs za utvrđivanje znanja, Obuka za zanatlije – časovničare i juvelire sa iskustvom,
  Obuka za rad na strugu Schaublin 70, Kurs za različite tehnike poliranja
  WOSTEP fondacija

  Nešatel - Švajcarska

 • Obuka Omega Watchmaker Evaluation 1120 & Completing Co-Axial
  SWATCH GROUP

  Sikokus, Nju Džerzi - SAD

 • Movado pametni satovi
  Movado Group, Inc.

  Munači, Nju Džerzi - SAD

 • Teorijski i praktični kursevi o ETA S.A.
  ETA S.A.

  Grenhen - Švajcarska

 • Različiti kursevi u sedištu Roleksa u Ženevi
  ROLEX GENEVA S.A.

  Ženeva - Švajcarska

 • „Sa zadovoljstvom preporučujem Dimitrisa kao profesionalnog instruktora za časovničarstvo. Dimitris je kreativan, dosledan, čovek od poverenja. Pod njegovim mentorstvom razvijaju se i ljudi i njihove veštine. Dimitris je harizmatičan i profesionalan u dizajniranju i opremanju tehničkih odeljenja.“

  Jose Berenguer, instruktor poliranja, Fondacija WOSTEP

 • „Dimitris obavlja vrhunski posao u svojoj oblasti. Kada je M&G doneo odluku da otvori centar za servisiranje satova, želeli smo da izgradimo ovaj centar prema visokim švajcarskim standardima izvrsnosti. Dimitris nam je svojom stručnošću pomogao da postignemo te standarde, a da ne pominjemo njegovu sposobnost da obezbedi potrebnu opremu iz Evrope koja nam je bila neophodna za postizanje naših ciljeva. Dimitrisov doprinos nam i dalje pomaže u uspostavljanju i pružanju najvišeg nivoa usluge našim klijentima. Hvala, Dimitrise!“

  Juan Guevara, izvršni direktor i predsednik
  Michael Insalago, finansijski direktor
  M&G Jewelers